Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μαστρο-babaka?

Κάποτε έγραφα για το Δου-νου-του, τώρα πια μας κάνουν ντου από παντού. Έτσι ο σωστός μπαμπάκας αρχίζει και προνοεί. Μαζεύεται. Δημιουργεί.
Η αρχή είναι παλιά και έρχεται από τα ξένα. Τα γνωστά τρία Ρω: Ριγιούζ, Ριντιούζ, Ρισάηκλ.
Έτσι κι εγώ τις τελευταίες ημέρες των διακοπών μας, κάθισα και έφτιαξα στον Σέργιο ένα "γκαμάνγκα στέησιον" (γκαμάνγκα=εξκαφέας στα μωρουδίστικά του).
Το υλικό που χρησιμοποίησα ήταν σκόρπια ρετάλια ξύλων που είχα φυλάξει στην αποθήκη.

το πρωτογενές υλικό παραταγμένο...
Η ιδέα ήταν να φτιάξω μια επιφάνεια όπου να μπορούν να σκάβουν οι "γκαμάνγκες" να φορτώνουν - ξεφορτώνουν τα φορτηγά και η "οικοδομή" ακόμα και σε καιρό κρίσης να συνεχίζει να ανθεί...
Ο μικρός αμέσως μπήκε στο νόημα και ούτε που φανταζόταν το τελικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο ήταν ότι μου έδινε κίνητρο να ξεκινήσω...
Χρησιμοποίησα όλα τα καλά εργαλεία μου, σέγα, τρυπάνια, κατσαβίδια, σφυριά κλπ. Όπως λέει και η διαφήμιση, "τα καλά εργαλεία κάνουν τον καλό μάστορα"...το παν όμως είναι να ξέρεις από την πρώτη στιγμή τι θέλεις να κάνεις και να το έχεις βάλει στο χαρτί.
Τελικά μετά από αρκετό κόψε-κάρφωσε το αποτέλεσμα έμοιαζε κάπως έτσι:
Το κερασάκι στην τούρτα έδωσαν μερικές χούφτες γαρμπίλι το οποίο από τότε φορτώνεται και ξεφορτώνεται καθημερινά....Το γκαμάνγκα στέησιον είναι μπρέντ-γουίνερ! Το μόνο κακό είναι ότι μερικά από τα ξύλα είναι νοβοπάν, αλλά γι αυτό παραμένει σε εξωτερικό χώρο. Ίσως τα κρύα Σουκου του χειμώνα φτιάξω και ένα μασίφ, λακαρισμένο με όλα τα κομφόρ....αν και η οικοδομή θέλει τη μπίχλα της...

Αν πιάνουν τα χέρια σου και θέλεις να ξεφορτωθείς ρετάλια ξύλου πριν...τα κάψεις για να ζεσταθείς τον επικείμενο χρεοκοπημένο χειμώνα, φτιάξε και εσύ ένα γκαμάνγκα στέησον. Θα το χαρείτε ομαδικώς!

4 σχόλια:

TINA ΝΑΝΤΣΟΥ είπε...

Πολύ καλό!

gimo είπε...

Πολύ ωραίο! Πρέπει να το διασκεδάζει με τη ψυχή του ο μικρός! Εδώ εγώ το ζήλεψα!

Elena είπε...

Επιτελους!!!!! Οχι ενα, αλλα δυο καινουρια ποστς!!!!!!
Welcome back, babaka!

christinaD είπε...

πάρα πολύ ωραίο!!θα έχει τρελαθεί από τη χαρά του ο μικρός!!ο δικός μας ο μπαμπάς έφτιαξε την ντουλάπα της barbie!!ότι μας ζητήσουν τα παιδάκια μας!!!