Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η σφήνα

Οοοοου-κέηηηη. Θα μπω κατευθείαν στο ψητό.
Σου λέει κάτι η παρακάτω εικόνα;















Μήπως η επόμενη;















Μη μου πεις ότι ούτε και η επόμενη...















Καλά, άμα δε σε πιάνω ούτε με την τελευταία, είσαι ο Θεός μου...
 













Ναι σήμερα θα σου πω μερικά λογάκια για τον ύπνο τριολέ, η όπως το λένε στα ξένα οι επιστήμονες "co-sleeping".

Νομίζω ότι "σπίτι δίχως ύπνο τριολέ, δάσος δίχως έλατο". 
Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που θα την πατήσεις. Λίγο μια ίωση, λίγο ένας εφιάλτης, λίγο που έχεις λιώσει να σηκώνεσαι και να βολτάρεις πήγαινε-έλα στο δωμάτιό του και παραδίνεσαι καλώντας το στο κρεβάτι...

Και εκεί την πατάς. Μένει ρε παιδί μου. Κάτι σαν φορέβερ. Και ανοίγεις λογαριασμό σε κουπονάδικα για καμιά νύχτα αχαλίνωτου ύπνου (και σεξ) σε ξενοδοχείο.

Εντάξει - λίνεαρ ύπνος δεν υπάρχει, το καταλάβαμε. Επίσης μάθαμε πως να τρώμε κλωτσιές *χδια και να μη πονάμε - και βαρεθήκαμε επίσης να ακούμε έξυπνους γονείς να λένε "σοβαραααά, ακόμα κοιμάται στο κρεβάτι σας;;;; εμάς ποτέ!" ΝΑΙ ΚΑΛΑ...

Τι γίνεται όμως τελικά με το co-sleeping. Τι λένε οι ειδικοί;

Αγαπητέ/ή, η επιστήμη έρχεται να σου χρυσώσει το χάπι! 

Η Dr Margot Sunderland, διευθύντρια εκπαίδευσης στο Center for Child Mental Health του Λονδίνου, είναι μια από τις ειδικούς που υποστηρίζουν ότι ο ύπνος τριολέ κάνει καλό στο παιδί.

Στο βιβλίο της The Science of Parenting το οποίο βασίζεται σε 800 επιστημονικές έρευνες υποστηρίζει ότι η εν λόγω συνήθεια μέχρι τα 5 κάνει καλό στη ψυχική υγεία των παιδιών. Έχει να κάνει λέει με αποχωρισμούς και ορμόνες που σχετίζονται με το στρες. 

Άλλες έρευνες υποστηρίζουν ότι με το "όλοι μαζί μπορούμε" μειώνονται οι πιθανότητες του SIDS. Σωστό. 


Τι να πω; Ότι έχω αρχίσει και το συνηθίζω; Ότι αν βρω τα δύσκολα την κάνω για ένα ντιβάνι που έχουμε πρόχειρο (και πλέον πάντα στρωμένο...);


Ορμόνες, ξε-ορμόνες, την παλεύουμε μέχρι στιγμής, αλλά δε θα πω όχι σε μια "κοινή συναινέσει" διάσπαση δυνάμεων τώρα που σιγά σιγά αλλάζει και ο καιρός.

Εσύ;
 





 
 

 

 

 

5 σχόλια:

cghera είπε...

Με κάτι τέτοιες έρευνες έχει πάρει αέρα η μαμά και τις φέρνει και τις δυο το βράδυ στο κρεβάτι μας, και δε φτάνει που κοιμούνται λαθραία με σπρώχνει στην άκρη για να μην στριμώχνονται!
Όσο για τις στάσεις που εμφανίζονται, όυτε οι μισές δεν είναι από τις πραγματικές. Όπου μπορει να σκεφτεί ο νους σας το παιδί, μπορεί και να βρεθεί.
Το ζήτημα βέβαια είναι αν θελουμε να ακολουθούμε τις έρευνες και τις "καλές πρακτικές" να το κάνουμε παντού κι όχι όπου μας συμφέρει, και στα υπόλοιπα "η μάνα ξέρει καλύτερα". Ο νοών νοείτω

gimo είπε...

έχω ήδη εκφράσει την άποψή μου :)
http://tobebakimou.blogspot.com/2012/03/co-sleeping.html

Όμως έχεις δίκιο. Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και τα ρούχα λιγοστεύουν, ας μείνει μόνο για τη μαμά και το μπαμπά το κρεβάτι :))

ChristinaD είπε...

συγνώμη babaka αλλά δεν θα συμφωνήσω...καθένας στο κρεβάτι του.
εμείς...μπαμπά με 3 μαξιλάρια αγκαλιά, μαμά που απλώνεται σαν χταπόδι, που να χωρέσει το παιδί...:)

not-just-mums είπε...

το τετραολέ να δεις.
το κάναμε ΚΑΙ αυτό για κανα μήνα, αλλά ως δια μαγείας ο μεγάλος σταμάτησε να έρχεται. στα -σχεδόν- τέσσερα βέβαια. μάλλον του πέφταμε πολλοί...

Parents Land Gr είπε...

babaka καλως σς βρηκαμε.Εμας το κρεβατι μας δεν χωραει τριτο (οχι γιατι ειναι μικρο).Μονο σε ιωσεις η μαμα παει με το αρρωστο παιδι και ο μπαμπας με το υγιες.Μετα καθε κατεργαρης στον παγκο του 9στο κρεβατι του να λεμε καλυτερα).