Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Όταν ο μπαμπάς μπαίνει στο pause #3

Οκ, μπήκε το έντεκα και από τα new year's resolutions μου είναι να σταματήσω να βλέπω ειδήσεις και τηλεόραση γενικότερα. Ή τουλάχιστον να βλέπω τηλεόραση μετά τις 11 που όλο και καμιά καλή ξένη σειρά θα έχει. 


















Ο λόγος, εκτός από τους προφανείς τριτοκοσμικούς μιντιακούς, είναι ότι δεν μπορώ άλλο να με καταθλήβουν. Δεν αντέχω άλλο να με εγκλωβίζουν σε εικόνες και καταστάσεις μιζέριας, λες και δεν υπάρχει αύριο. Τι έχει γίνει ρε γ@#το, μας έχουν φτύσει με μια γιγάντια χλέπα και έχουμε κολλήσει από κάτω.

Και η μιζέρια στη μιζέρια, πάει ασορτί και με την αγαπημένη εκπομπή στην Πεινα-λόγκα.


Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις μπαμπακα-ιστορίες; Έχουν και παραέχουν. Γιατί αν δεν δέχεσαι ερεθίσματα, εικόνες, χρώματα και αρώματα, είναι σαν να τρίβεσαι σε έναν τοίχο από γυαλόχαρτο μέσα σε νιρβάνα, αβασάνιστα, αβάδιστα, άγαλμα.

Δόξα τω Θεω που υπάρχει και το ευλογημένο το ιντερνέτ. Γιατί και τα (ελληνικά) περιοδικά, ή τελειωμένα ξεκωλάκια θα έχουν, ή σαπιοκοιλάδες με χοντρούς σβέρκους και κοχίμπα στουμπωμένα στα χείλη, ή ατελείωτα γκάτζετ του πανακρίβου για να τρώνε τα μιζεριασμένα ματάκια ψάρια και να αναπολούν τις καλές παλιές εποχές που σου έβγαζε πιστωτική και η ΕΒΓΑ της γειτονιάς...
Όσο για τα νέα και τις τάσεις...περσινά ξινά σταφύλια. 

Έτσι αγαπητοί μου έρχομαι εις το ψητό (έχετε αλήθεια παρακολουθήσει τον Βγενώ που πετάει που και που αυτά τα εις- για να λανσάρεται και πιο "αρχαιοπρεπής";- μεγάλη πλάκα...), έρχομαι εις το ψητό λέω με μια πρόταση ιντερνετική για να ανοίξει λίγο το μάτι...















Ο λόγος για μια σημερινή μου ανακάλυψη, το Convoy
Είναι ένα μπλογκ μόνο με φωτογραφίες από "πράγματα που μου αρέσουν", όπως λέει και ο δημιουργός. 

Θα μου πείτε, ότι αρέσει στον τύπο δεν θα πει ότι σώνει και καλά θα αρέσει και σε όλους...























Εγώ πάντως όσο και να σκρόλαρα δε βρήκα κάτι που να μη μου αρέσει!!!!

Ποδήλατα, ρούχα, παπούτσια, διακόσμηση, παιχνίδια για μεγάλα παιδιά...ωραία πράγματα που σου δίνουν ιδέες, σε φτιάχνουν και σε κάνουν να σκέφτεσαι δημιουργικά. Να ψάχνεις και να μην περιμένεις να σου έρθουν έτοιμα, ειδικά σε μια περίοδο που γενικά το "δεν έχεις" παίζει πολύ...

Έτσι λοιπόν από σήμερα, όταν ο μπαμπάκας "μπαίνει στο pause" γουστάρει να χαζεύει που και που τις εικόνες από το Convoy να ανοίγει το μάτι του και να εμπνέεται*.

Αν σας αρέσει βάλτε το στα αγαπημένα. Τύφλα να χουν τα wallpaper, monocle και τα ρέστα...



______
* Η εικόνα μιας Leica M7 μπορεί να οδηγήσει σε καταναλωτική καταστροφή, ή απλά σε αναζήτηση της παλιάς μου SLR. Επιλέγω το δεύτερο και εξηγούμαι για τα περί έμπνευσης...Καλή ιδέα (!) θα τραβήξουμε τον μικρό με φιλμ, που δεν το έχουμε κάνει ποτέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: