Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Katanga-Κατάνγκα!

Το ΣουΚου που μας πέρασε, αρχικά είχα προσδοκίες να αμολήσω για πρώτη φορά τον Σέργιο στις χιονισμένες πίστες. Ε, φυσικά ο καιρός Μπάχα Καλιφόρνια μας άλλαξε τα πλάνα και μείναμε στην CA να αγναντεύουμε την ηλιόλουστη Αίγινα απέναντι (όχι ότι είναι άσχημο και αυτό).
Ε, όλη μου τη λύσσα κάπου έπρεπε να την εκτονώσω. Έτσι το έριξα στη μύηση του Σέργιου στην ινδιάνικη κουλτούρα. Γλώσσα (τις εξής δύο λέξεις "κατάνγκα και "ούγκα-ούγκα"), χορός (χοροπηδηχτό σαν να σου πατάνε τον κάλο εναλλάξ). Κάτι όμως μου έλλειπε. 
Τι μου λείπει, τι μου λείπει (όχι τούλιπ). Μου έλλειπε ένα ινδιάνικο τσεκούρι. 
Εκεί λοιπόν ξύπνησε ο Μαγκάιβερ μέσα μου. Η κλασική σκηνή που ο πολυμήχανος μαγκα-ιβερ κοιτάει γύρω του, ξύνει το κεφάλι του, στραβομουτσουνιάζει και μετά αρχίζει και μαζεύει μια τσίχλα, ένα τσιμπιδάκι και κόκα κόλα και φτιάχνει μια πυρηνική χειροβομβίδα.  
Να λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε ένα τσεκούρι ινδιάνου:
















Θα χρειαστείτε ένα τελειωμένο ρολό κουζίνας, και ένα κομμάτι χαρτόνι, πιθανώς από χαρτόκουτο.
Σκίζετε με τον ελβετικό (πάντα στην τσέπη) σουγιά σας μια εγκοπή στον κύλινδρο από το ρολό κουζίνας (μια οπή σαν μεγάλο κερματοδέκτη). Εκεί θα σφηνώσετε σε λίγο την λάμα που θα κατασκευάσετε από χαρτόνι. Αυτό είναι απλό. Ζωγραφίστε επάνω στο κομμάτι χαρτόνι ένα τραπέζιο και κόψτε το με ψαλίδι. Η μικρή έδρα του τραπεζίου θα έρθει να σφηνώσει στην οπή του κυλίνδρου.
Έτσι λάμα και λαβή θα γίνουν ένα τσεκούρι. Ινδιάνικο τσεκούρι!
















Η διακόσμηση του τσεκουριού είναι υπόθεση του μικρού. Αν έχετε κηρομπογιές νομίζω ότι κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Αλλά και οι μαρκαδόροι καλά θα δουλέψουν, με λιγότερες αντοχές στο νερό.

Μπορείτε επίσης να κολλήσετε κομμάτια από δέρμα ή μαλλί και ότι άλλο θέλετε για να γίνει το τσεκούρι ακόμα πιο σούργελο.

Αυτά με τους Ινδιάνους. Καλή σας διασκέδαση. ΟΥΓΚ!



3 σχόλια:

Ειρήνη είπε...

ε να λοιπόν που τα αυτοσχέδια παιχνίδια είναι τα καλύτερα.Δεν θα το προτείνω στην κόρη μου βέβαια γιατί προτιμάει τις κούκλες..αλλά ομολογώ ότι μου άρεσε η ιδέα!Έλα μια βόλτα στο blog μου , σου έχω ένα βραβείο!

μπαμπάκα; είπε...

merci! θα προσπαθήσω ένα από τα μελλοντικά μου post να είναι "κοριτσίστικο"!

Δρ. Τίνα Νάντσου είπε...

Μου αρέσει πολύ η ιδέα. Θα το κάνω με τα παιδιά στο σχολείο!
Πολύ ενδιαφέρον το ιστολόγιο σου!