Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Δύο

Χρόνια πέρασαν από τη γέννηση του μικρού μας. Την θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την ημέρα. Και παραδόξως, παρόλο που σε κάθε έντονη στιγμή έχω κενά μνήμης, την 22η Οκτωβρίου 2008 τη θυμάμαι λεπτό προς λεπτό.

the evolution of "2"

Από τότε προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο παιδί. Οι κλασικοί γραφικοί με φώναξαν "χαζομπαμπά" (μόνο ο Ελληνάρας θεωρεί "χαζό" το να σου παίρνει τα μυαλά ένα παιδί), μετά από 18 περίπου μήνες ο μικρός με φώναξε "μπαμπάκα" και τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα ξέρετε....

Φέτος θα κάνουμε παρτάκι οικογενειακό, γιατί δεν μπορούμε την πολύ βαβούρα. Λίγοι καλοί φίλοι, η οικογένεια και....πολλά δώρα!

"Ντόλα- Ντόλα"! (aka δώρα, δώρα!). Θα παίξουν πολλά φορτηγοειδή (γερανοί, σκουπιδιάρικα, φαγάνες). Αυτά είναι που γνωρίζω. Τα υπόλοιπα θα είναι και για μένα έκπληξη!!!

Εμείς θα του κάνουμε 2 δώρα (όσα και τα χρόνια του!). Το πρώτο είναι το αεροπλάνο playmobile.


















Το δεύτερο είναι ένα δώρο για δύο. Για τον μικρό και για την....Τίγρη της Σουμάτρας.
















Δεν του πήραμε λούτρινο τιγράκι. Κάναμε κάτι πιο πρωτότυπο. Υιοθετήσαμε (συμβολικά) μια Τίγρη της Σουμάτρας από το πρόγραμμα υιοθεσίας του WWF,  το οποίο μας ενημερώνει ότι έχουν μείνει μόνο 3.200 τίγρεις στον πλανήτη. Αυτός είναι και ο λόγος της σχετικής καμπάνιας (Tx2) με στόχο να διπλασιάσει τον πληθυσμό τους μέχρι το 2022.
Πολλά 2...τυχαίο, δε νομίζω!

Με την ευκαιρία λοιπόν των δεύτερων γενεθλίων και λίγη μανία γύρω από τον αριθμό "Δύο" εύχομαι στο καμάρι μας να τα εκατοστήσει και στην Τίγρη...να τα διπλασιάσει!


Υ.Γ.Αν θέλεις μπορείς και εσύ να  υιοθετήσεις άμεσα μια Τίγρη και να συμβάλλεις στην προστασία της!






11 σχόλια:

The Editor είπε...

Χρόνια πολλά Serge!
Όταν μεγαλώσεις και μάθεις να χειρίζεσαι pc θα δεις τις ευχές και ελπίζω κάποτε που θα βγαίνεις με γκομενίτσες (σε 16 χρόνια από σήμερα για να μαστε ΟΚ...), να παίρνεις παρέα καμιά φορά και τον θείο σου!

philos είπε...

Να τα κατοστήσει πάντα υγιής και να γινει και αυτός ευαισθητος σε θέματα περιβάλλοντος όπως οι γονείς του!
(και μεις στα δυο του, του πήραμε το αεροπλάνο playmobil και 3 χρόνια μετά είναι ακόμη ολόκληρο!)

Stefanos είπε...

Xronia polla!! Kalh h idea Tx2. H dikh mou empeiria einai oti me merika (bl, polla) bibliarakia kai video (baby einstein, barney, sesame street, klp) me polla diafora zwakia, h Margarita agaphse ta zwa, milaei synexeia gia ayta kai 8elei na ta blepei se biblia, se video kai ston zoologiko khpo. Me aythn thn nootropia pisteyw 8a ginei anr8wpos pou agapaei kai sevetai thn fysh kai ayto sigoura einai kalo.
Na sas zhsei kai pali!!

Elena είπε...

Hey there, happy birthday for your little one and happy many returns!
I've been following your blog for quite sometime now and i've really enjoyed all your posts. I am also a mother of 2 boys so i guess i can easily 'follow' your thoughts. I sometimes read your wife's blog but i'm more of a gadget, tech type too, so... u know!
I really like the fact you're environmentally aware AND concerned, yet you aren't old fashioned. As i see it you tend to let go of obsolete ideas and practices and all that combined with technology, but not overdoing it!
Anyway, i just wanted to wish and say hi..
My regards to all 4 of you -including the dog-.
PS: My keyboard's broken down so i just used the on-screen keyboard and that was fun..
Enjoy the party tonight..

μπαμπάκα; είπε...

@all, σας ευχαριστούμε πολύ για της ευχές σας! το πάρτι είχε μεγάλη επιτυχία και τελικά τεράστια "βαβούρα" - ήταν που θέλαμε να το κρατήσουμε υπό έλεγχο...-
Χαμός. Ο μικρός πήρε ωραία δώρα ανάμεσά τους και ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι που θα το απολαύσει ο μπαμπάκας. Εκτροχιασμένος από το καθημερινό του πρόγραμμα, προσπαθεί να "πάει για ύπνο" παρέα με την marquise...

Mάριος είπε...

Γιώργο να σας ζήσει ο μικρός και να τον καμαρώνετε. Να μου τον φιλήσεις.

sstamoul είπε...

Να τα εκατοστήσει! Υγεία και αγάπη!

Kalli Kent είπε...

Να τα εκατοστήσει! Πάντα ευτυχισμένος και με πολύ πολύ αγάπη γύρω του! Πολύ ωραία δώρα (2)! Εύχομαι τα καλύτερα και για τα 3α!

efal είπε...

2 ευχές και από εμάς: Να είναι πάντα καλότυχος και να αγαπά τα ζώα -όπως κι εσείς- γιατί είναι σίγουρο ότι θα είναι οι καλοί του φίλοι για πολλά-πολλά χρόνια ακόμα (και αυτός σε εκείνα!)

Ρεβεκκα είπε...

χρονια του πολλα,να τον χαιρεστε.μου αρεσουν οι χαζομπαμπαδες.τι χαζο να λες ετσι καποιον επειδη κανει το αυτονοητο ,λατρευει το παιδι του.και εμας ο δικος μας ετσι ειναι.

Crazy Tourists είπε...

Τι ωραίο blog!! Να τον χαίρεστε τον μικρό! Να είναι πάντα χαμογελαστός!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Το αεροπλάνο είναι τέλειο!!!