Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Dora+Diego = ?

Χθες το απόγευμα πήγαμε μια ωραία βόλτα - χεράκι (ω, ναι, το αγαπημένο καροτσάκι σιγά σιγά κάθεται στον πάγκο) μέχρι το σπίτι της γιαγιάς. Τρία τετράγωνα είναι, αλλά ο μικρός (και εμείς) πολύ την ευχαριστιόμαστε αυτή την ελευθερία. Συν ότι είναι και μια ευκαιρία να έρθει και ο Marco μαζί μας, καθώς ο μικρός θέλει πάντα να κρατάει αυτός μια άκρη από το "λου(ρ)ί".

Είχαμε καιρό να τους κάνουμε επίσκεψη και ο μικρός χάρηκε πολύ να σκαλίζει τα εκατομμύρια πραγματάκια που έχουν μαζέψει τα πεθερικά μου στο σπίτι τους. Κάποια στιγμή βέβαια βαρέθηκε και καθίσαμε στο λάπτοπ του παππού να δούμε λίγο youtube. Η παραγγελιά ήταν Ντόρα.

Και εδώ κάπου μπαίνω στο θέμα...Το youtube είναι γεμάτο με "παρωδίες" της Ντόρας και του Ντιέγκο, τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά. Γεμάτα βρισιές, πρόστυχα υπονοούμενα, sex and drugs and Dora en Diego. Έλεος ρε παίδες! ΓΚΕΤ Ε ΛΑΙΦ! Τόσο λίγη φαντασία;;;

Για πάρτε ένα βλέφαρο...






Και το ακόμα πιο τραγελαφικό ελληνικό....





Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί να καθίσει κανείς να επενδύσει χρόνο για να φτιάξει "εξυπνάδα" επάνω στη Ντόρα, αλλά και σε κάθε παιδικό. Πέρα ότι είναι εντελώς παπάρα (ουπς! αυτή η λέξη πάει πλέον μόνο με λάδι και με πολλαααά κίτρινα ευρώ!!!!), άντε να το μαζέψεις άμα πέσει το παιδί σου επάνω του....


Για το τέλος άφησα το καλύτερο. Το συμπέρασμα για τη σχέση του Έλληνα με το youtube. Αν ψάξεις για Ντόρα στα ελληνικά, θα σου βγει: η παρωδία, η διαφήμιση με τα μακαρονάκια και ατελείωτη Μπακογιάννη. Μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ! (σκόρδα, φτου, φτου, κουνιέμαι από τη θέση μου πρωί πρωί)



4 σχόλια:

Stefanos είπε...

Exeis dikio. To youtube genika exei ayto to problhma oti ta kala einai anameikta me oti saxlamara 8eleis. H Dhmokratikopoihsh tou internet exei sigoura ri3ei ta standard.

efal είπε...

Εγώ θέλω να δω τον Marco!
Η Dora με αφήνει παγερά αδιάφορη, απορώ τι της βρίσκουν τα παιδάκια...

(είναι κάτι τύπου Candy-Candy που είχαμε εμείς μικρές; Και εν πάσει περιπτώσει, αν δεν έχει Antony και Terry γιατί να το βλέπουμε;)

Kales voltes babaka & yie!

p.s. αν μένετε κοντά στο Φλοίσβο (Παλαιό Φάληρο), είναι πολύ όμορφο μέρος για βόλτες με σκύλο! Guarante :)

μπαμπάκα; είπε...

@efal: O Marco έχει κάνει την εμφάνισή του στο
http://neosbabas.blogspot.com/search/label/%CF%83%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82

Εκεί βολτάρουμε, (που το κατάλαβες;) Εκεί οι πρώτες βόλτες και του Μάρκο και του μικρού. ;-)

Ελισσάβετ Γεωργιάδη είπε...

Χαχαχα..... πολύ γέλασα με την ανάρτηση σου.
Αλλά έχεις δίκιο σε αυτό που λες.
Τώρα για το σχόλιο το τι βρίσκουν τα παιδάκια στη Dora θα ήθελα να πω ότι καμία μα καμία σχέση δεν έχει με τη Candy Candy. Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό παιδικό κινούμενο σχέδιο που όχι μόνο ψυχαγωγεί τα παιδιά αλλά τους μαθαίνει και πολλά πράγματα όπως πχ ανακύκλωση. Επίσης χρησιμοποιεί αρκετές αγγλικές λέξεις, εύκολες στην προφορά για τα μικρά παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Και τέλος είναι διαδραστικό αφού προτρέπει τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ηρωίδα προκειμένου να φτάσει στο τέλος της εξερεύνησης της.
Και θα πω ένα παράδειγμα. Οι κόρες μου κυριολεκτικά δεν βάζουν ποπό (για να το πω πιο ευγενικά) κάτω όταν βλέπουν το συγκεκριμένο παιδικό! Συμμετέχουν με όλο τους είναι θαρρείς και βρίσκονται και τα ίδια μέσα στην οθόνη της τηλεόρασης.