Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Κάντε τέχνη το Σου-Κου!!

Εχθές σας υποσχέθηκα να μοιραστώ μαζί σας έναν σχετικά εύκολο τρόπο για να δημιουργήσετε ασπρόμαυρα τυπώματα σε στυλ "στένσιλ" από φωτογραφίες σας. Και αν κρίνω από τις καρέκλες που ρίχνει έξω, υπολογιστής, τσαγάκι και λίγος ελεύθερος χρόνος είναι ότι πρέπει για τις επόμενες ημέρες!

Λοιπόν, βασική προϋπόθεση είναι να έχετε στον υπολογιστή σας εγκατεστημένη μια έκδοση του Photoshop. Αν δεν έχετε σχέση με τέτοια προγράμματα του διαόλου, όλο και κάποιον φίλο γραφίστα ή κάτι ανάλογο θα βρείτε να αγγαρέψετε!

Ξεκινάμε λοιπόν!

Ανοίγετε από το File - Open ανοίγετε  τη φωτογραφία στο photoshop.

Το επόμενο βήμα είναι να πάτε στο Image - Adjastments - Threshold

Μόλις πατήσετε το ποντίκι πάνω στο Threshold, συμβαίνει το μαγικό και η φωτογραφία γίνεται ασπρόμαυρο πόστερ.

Μπορείτε να παίξετε με το επίπεδο του threshold level (αν το πάτε αριστερά - δεξιά θα δείτε πως διαμορφώνεται η εικόνα και εκεί που σας αρέσει θα το αφήσετε...) και μετά πατάτε ΟΚ.

Το επόμενο στάδιο έχει πλάκα γιατί επιλέγετε να εξαφανίσετε ότι δεν θέλετε και να αφήστε αυτό που θέλετε. Πώς γίνεται αυτό; Αλλάζοντας εργαλείο και παίρνοντας αν ποντίκιου τη γόμα.

Το 1 είναι η θέση που θα βρείτε τη γόμα. Πατάτε και το εργαλείο αλλάζει. Το 2 είναι η θέση που αυξομειώνετε το μέγεθος της γόμας (μεγάλο για τα χοντρά, μικρό για τις λεπτομέρειες). Το 3 είναι όλη η πληροφορία που θέλετε (ενδεχομένως) να εξαφανίσετε. Ξεκινάτε λοιπόν, με προσοχή....

Στο τέλος θα μπορείτε να το "φέρετε" κάπως έτσι:

Nice?


Καλό Σου-κου και καλές Φωτοσουπιές!3 σχόλια:

Demi είπε...

Πολυ ωραίο το μπλογκ σου και καταπληκτικά ολα αυτα που μας δείχνεις!!!
Βραβειο απο μενα για σενα σε περιμενει στο μπλογκ μου!

Καρπουζοκέφαλος είπε...

Φανταστικό! Και γενικά το blog σου, πολύ καλό. Τελικά είμαστε πολλοί...
Εμείς που δε το 'χουμε όμως με τα μηχανήματα του διαβόλου, αλλά ούτε και φίλους γραφίστες κλπ κλπ, τί κάνουμε για μπλουζάκια;
Μόνο ο Bill Gates μας σώζει;

μπαμπάκα; είπε...

@DEMI ;-)
@karpouzokefaloς: σε ευχαριστώ πολύ, όσο για τα μπλουζάκια, σύντομα μια λύση από τον μπαμπάκα για τους φίλους του!