Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Αγάπη, το παιδί δεν τρώει!...

-"Έλα μωράκι μου, φάε! Μια ακόμα μπουκιά για τον μπαμπάκα! Μια ακόμα για τη μαμάκα; για τον θείο, θεία, νονό, γιαγιά, παππού". 

- "Εν τέλω! (Δεν θέλω)" - στόμα φερμουάρ.

via















Κατά καιρούς όλοι το περνάμε. Είτε γιατί έτσι γουστάρουν, είτε γιατί απλά δεν τους αρέσει το φαγητό που τους φτιάχνουμε. Εφόσον όμως φροντίζουμε τα γεύματα να είναι πλήρη και θρεπτικά, που μπορεί να την πατάμε; 

Όπως πλέον έχουμε μάθει με την σεφο-φρενίτιδα που έχει πιάσει την ελληνική τιβί, ένα πιάτο δεν κρίνεται μόνο από τη γεύση, αλλά και από την παρουσίασή του. 


Ασφαλώς δε συζητάμε να φτιάχνουμε πιάτα νουβέλ κιουζίν για τα παιδιά μας...υπάρχει όμως τρόπος να κάνετε ένα παιδικό πιάτο απίστευτα ελκυστικό και παιχνιδιάρικο.

Το τρομερό another lunch μας ανοίγει τις πόρτες σε ένα μοναδικό παιδογαστρονομικό κόσμο! 

Για του λόγου το αληθές δείτε μερικά από τα παρακάτω μαγικά!






























Φαντασία, σωστά εργαλεία (θα βρείτε πολλά εκεί) και λίγος χρόνος θα συνεργαστούν για να ανοίξουν την όρεξη για τα καλά!

Το another lunch εκτός από πολλές προτάσεις και ιδέες για παρουσίαση, περιέχει και ενότητα με tutorials για να μάθετε πιο εύκολα την τέχνη πχ. του πως μεταμορφώνεις ένα "μπλιάχ" αυγό σε ένα "μμμμμ" αυγό!
















Επίσης για τους πιο τολμηρούς και έμπειρους υπάρχουν και αρκετά ψαγμένες συνταγές για καλούδια όλων των ειδών που δεν θα προλαβαίνετε να τα καμαρώνετε στον πάγκο της κουζίνας.


















Ακόμα εδώ είστε; Βουρ στο another lunch, καλή επιτυχία και...καααλή τους όρεξη!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είμαι σε παραλήρημα με τα αυγουλάκια!
ΘΕΛΩ!
Α.

Barb' είπε...

Ευτυχώς που βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση ο δικός μου να τρώει τα πάντα!!!! Είναι τόσο περιορισμένος ο χρόνος μας που αν έπρεπε να μπω στη διαδικασία να ζωγραφίσω στο πιάτο του, θα τρελαινόμουν.
Μπράβο όμως που ασχολείσαι και δίνεις ωραίες ιδέες στους "πονεμένους"!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά είναι χάρμα οφθαλμών τα σχεδιάκια αυτά. Αναρρωτιέμαι όμως ποια μαμά που μεγαλώνει ένα παιδί (δηλαδή πλένει, αλλάζει, ντύνει, μπανιάρει, κάνει την αντίστοιχη λάτζα όλη μέρα, το πάει στην παιδική χαρά, του μαγειρεύει και το διαπαιδαγωγεί) κι ίσως εργάζεται κιόλας (το πιθανότερο) θα κάτσει να κάνει αυτές τις, με το παρντόν κιόλας, τζιριτζάντζουλες; Και να φανταστείτε ότι μου αρέσει και να μαγειρεύω και να ζωγραφίζω! Σόρρυ βρε μπαμπάκα που είμαι τόσο γειωτική αλλά δεν άντεξα. Ειδικά όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να σπαταλήσεις τόση ενέργεια και να τα πάρει ο μικρός και με μια κίνηση να τα φέρει κάτω!
Β. Σ.

Stefanos είπε...

Babaka, akou ki allo kolpo: "Den 8eleis na to fas? Na to faei o mpampas? Oxi? Kala fae to esy". Ta alla den epiasan... Pros to parwn ayto douleyei. Pantws, oso "ligo" kai na trwne, telika mia xara ta katafernoun na paroun kai ypsos kai baros...