Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Έλα ΚΙΤ, με ακούς;

Τις τελευταίες μέρες αρρωστήσαμε. Αρχή ακροαστικών, βήχας, πυρετός, αντιβιοτικά, και πιγκ-πογκ το ντεπον με το αλγκοφρέν.
Θερμόμετρο στη νύχτα με αβέβαιες μετρήσεις (αυτά τα ηλεκτρονικά είναι η επιτομή της μούφας!). Κλασσικά πράγματα βαθιά μέσα στο πρόγραμμα!

Ωστόσο, η φαντασία και το design (πάντα με μερικές αστοχίες) οργιάζουν με σκοπό να κάνουν τέτοιες καταστάσεις πιο εύκολες για όλους.

Το Sikker είναι μια τέτοια ιδέα, η οποία βέβαια δεν έχει προχωρήσει σε παραγωγή. 





















Πρόκειται για ένα φουτουριστικό ίντερκομ, σε μορφή βραχιολιού που συνδέει με hi-tech τρόπο τον γονιό με το παιδί κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Είναι ασύρματο, και από ότι βλέπω το φαντάζονται να επικοινωνεί με πρωτόκολλο blue tooth (ουπς-φάουλ), πράγμα που δεν θα έβαζα στο χέρι του παιδιού μου.

Ωστόσο, ως γκάτζετ έχει ενδιαφέρον...




















Το μεγάλο πηγαίνει στον καρπό της μαμάς - μπαμπά και το μικρό στου παιδιού. Με την ενεργοποίηση τους μπορείτε να ακούτε και να μιλάτε στο παιδί, και αυτό να σας ακούει και να σας μιλάει αντίστοιχα. Επίσης μπορείτε να του βάζετε τα αγαπημένα του νανουρίσματα (ΜΡ3), αλλά και να έχετε μόνιμη εικόνα της θερμοκρασίας του. Όταν αυτή ανεβαίνει, σας διαπερνάει ηλεκτροσόκ και σας ξυπνάει (αστειεύομαι...). 




















Καλό σαν πακετάκι και ίσως στη θεωρία να προσπαθεί να εξασφαλίσει την ηρεμία και τον ύπνο των γονιών. 

Όσο όμως δεν μπορεί να χαϊδέψει και να φιλήσει το παιδί, και δουλεύει με οποιασδήποτε μορφής ακτινοβολία παραμένει καταδικασμένο ως προϊόν. Ίσως αυτοί να είναι και οι λόγοι που δεν έχει βγει στην παραγωγή...

Ψιτ, ΚΙΤ, πήγαινε μέχρι το φαρμακείο και πάρε ακόμα ένα Αλγκοφρεν γιατί το έχει φτύσει όλο ο μικρός!



3 σχόλια:

Ρεβεκκα είπε...

Ευχομαι γρηγορα περαστικα σας!

Mana είπε...

Αφού ο γονιός ακούει το παιδί που βογκά, βήγχει, είναι άρρωστο, κλαίει, μουρμουρά. άρα δεν εξασφαλίζει ηρεμία.
μούφα συσκευή είναι.

Stefanos είπε...

Ektos apo ka8hkonta baby monitor, apla metraei (anabribws fantazomai...) thn 8ermokrasia? 8a boh8ouse an doulevan ola ayta ta novelty 8ermometra, alla ella pou den..! Prepei loipon etsi ki alliws na 3ypnhseis stis 3am na deis an exei anebasei pyreto...

Oso gia aktinobolia den katalaba pou brisketai to problhma sou.