Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μια ιστορία "Τουρλού"

Τελικά δεν είμαι και πολύ συμβατικός τύπος. Δεν μου αρέσουν τα έτοιμα ρε παιδάκι μου - προτιμώ κάτι το μοναδικό κι ας έχει κάπου κι ένα κρυφό κουσούρι, παρά το προκατ, το ετοιματζίδικο, όσο αστραφτερό κι αν είναι.

Κάπως έτσι φτιάχνω και ιστορίες για ύπνο (bed time stories όπως λεν και στο χωριό μου) στο μικρό όταν έχουμε δοκιμάσει με την marquise τις συμβατικές μεθόδους με αποτυχία. 

Το σενάριο που "φοριέται" πολύ τελευταία είναι μια ιστορία "τουρλού". Η συνταγή της; Απλή! Μαζεύεις οτιδήποτε αρέσει στο παιδί σου, από ήρωες καρτούν, καταστάσεις, μέρη που πήγες, αντικείμενα που του αρέσουν, παιχνίδια, σκηνικά που συναρπάζουν κ.α.

Τα βάζεις όλα στο ταψί της φαντασίας σου, και τα ρίχνεις στους 200C μέχρι το παιδί να κοιμηθεί.

Ακούστε ένα σιγουράκι...

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο Που και ο Τίγρης (από το σχετικό καρτούν και πολυαγαπημένοι).

pooh and the tiger - www.imagesdisney.com


















Αυτοί οι δύο τύποι είναι οι στάνταρντ ήρωες. Κάθε βράδυ έχουν να αφήσουν το δάσος και να πάνε κάπου, συνήθως εκεί που ήμασταν την ημέρα που πέρασε. Π.Χ, "για μπάνιο στον Αστέρα"/ "στον Εθνικό Κήπο" κ.α.

Μετά το επόμενο συστατικό της συνταγής είναι όλα τα μέσα μεταφοράς (που του αρέσουν πολύ) - φορτηγά, αυτοκίνητα, τρένα, βάρκες, ελικόπτερα κ.α.


Μεγααααλο φορτηγό  http://menopausehometest.com
















Οι δύο ήρωες παίρνουν διαδοχικά ένα - ένα τα παραπάνω για να φτάσουν στον προορισμό τους. Όλα είναι ΜΕΓΑΑΑΑΛΑ, έχουν ΣΚΑΑΑΛΑ για να ανεβούν, και βγάζουν ΚΑΠΝΟΟΟΟ.


Ξεκινάμε με φορτηγό και βλέπουμε...συνήθως μέχρι το ελικόπτερο έχει κοιμηθεί. 


Αν δε δουλεύει, ξαναρχίζω με τη σειρά, αλλά πιο χαμηλόφωνα.....σσσσσσσσ....Τα καταφέραμε!



1 σχόλιο:

Barb' είπε...

χαχαχαχα φοβερό. Είναι μια ωραία ιδέα για νέο μπλοκ. Να το ονομάζω τα μπαμποπαραμύθια. Εγώ μπαίνω στη διαδικασία να "βγάζω" τραγούδια ενώ αντρούλης μου ακολουθεί την τακτική σου!
Η πλάκα είναι που το επόμενο βράδυ ο μικρός θέλει να του συνεχίσει απο κει που έμειναν το προηγούμενο! Και ετσι φτιάχνεις ένα πολυπαραμύθι που κρατάει μέεεεεεερες!