Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεφυλλίζοντας απόψε τα όνειρά μου....

Όχι!!! Δεν θα γράψω για τον Τόλη, ούτε για τις (αιώνιες) καψούρες του. Εξάλλου ο άνθρωπος χρωστάει τώρα.... Απλά, σήμερα Κυριακή, ημέρα των (ένθετων) περιοδικών, θυμήθηκα τα παιδικά περιοδικά.

Εμείς μεγαλώσαμε με "Μπλέκ" και "Αγόρι". Ο Μπλεκ ήταν πιο "βαρβατίλα" σαν να λέμε ΠΑΟΚ, ενώ το Αγόρι ήταν πιο κυριλέ, σαν να λέμε Άρης (όπως καταλάβατε ο μπαμπάκας μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη...). Υπήρχε και ένα κουλτουριάρικο, το "Ρόδι". 
Τα κορίτσια είχαν την "Μανίνα", "Κατερίνα" και την "Σούπερ" έκδοσή τους...

Αγόρι με αφιέρωμα ΠΕΛΕ, Μανίνα με αφιέρωμα WHAMΜια πρόταση παιδικού περιοδικού για παιδιά (δημοτικού;) είναι το αγγλικό ANORAK.Ως αγγλικό περιοδικό, είναι στα αγγλικά (νταααα!), αλλά τα κείμενα είναι μικρά, απλά και μάλλον καλά για τα πρώτα βήματα των μικρών στην εκμάθηση ξένης γλώσσας.

Η εικονογράφηση και το όλο στήσιμο του περιοδικού είναι μπροστά και με έντονο άρωμα "εξωτερικού".


Ότι πρέπει δηλαδή για να λειτουργήσει ως ένα ανοιχτό παράθυρο του παιδιού στον κόσμο. Καλό το internet, αλλά και η χαρά του να λαμβάνεις το συνδρομητικό περιοδικό σου κάθε τόσο είναι διαφορετική...


we love birds - σαλόνι από το ANORAK

Three poems - σαλόνι από το ANORAKTo ANORAK εκδίδεται κάθε 3 μήνες και η ετήσια συνδρομή στοιχίζει 13 αγγλικές λίρες. Περίπου όσο 5 Κυριακάτικες εφημερίδες. Μάλλον αξίζει τον κόπο...(!)


Δεν υπάρχουν σχόλια: