Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Σκόνη-φρή Αρτ

Θυμάμαι χρόνια πριν πιάσουμε με την marquise τις κιμωλίες και αρχίσουμε να σερνόμαστε στα πεζοδρόμια (βλέπε χρώματα παντού), τον στωικό κουμπάρο μας να απορρίπτει ιδέες περί ντουλαπιών-μαυροπίνακα στην κουζίνα γιατί "οι κιμωλίες θα αφήνουν σκόνες παντού".

Τα χρόνια πέρασαν, γίναμε όλοι μπαμπάδες και μαμάδες, ο κουμπάρος μου φαίνεται ότι εμμένει ακόμα στις απόψεις του περί κιμωλόσκονης, εμείς δε, του δίνουμε και καταλαβαίνει και μέσα και έξω από το σπίτι. 

Ωστόσο, πρόσφατα ανακάλυψα μια έξυπνη λύση που δεν πιάνει χώρο στο σπίτι (όπως οι μαυροπίνακες), ούτε αφήνει σκόνη (όπως οι μαυροπίνακες!).

Είναι η ideapaint μια ειδική μπογιά η οποία μετατρέπει τις επιφάνειες σε λευκοπίνακα, ή όπως λένε στο χωριό μου γουάητ μπορντ. 

ideapaint products



Η πρόταση αυτή θα αρέσει σε ντιζαϊνάτους μπαμπάδες, αρχιτέκτονες, web developers, γραφίστες, οδοντίατρους, λοιπούς έχοντες ipad, iphone, κρεμ dahon και...τον κουμπάρο μου. 
Αν δεν μπορείτε να συμφιλιωθείτε με λίγους χιλιάδες κόκκους σκόνης παραπάνω, τότε do it. 

Οι εφαρμογές του είναι πραγματικά έξυπνες και μπορούν να εφαρμοστούν τόσο στο παιδικό δωμάτιο, όσο και σε άλλα μέρη του σπιτιού...

brainstorming σε ideapaint




ideapaint στο παιδικό δωμάτιο




















Οι μαρκαδόροι φεύγουν με ένα πανάκι, όπως στους κλασικούς λευκοπίνακες και έτσι το ντεκόρ αλλάζει ανάλογα με την έμπνευση και τη διάθεση!

Βασική προϋπόθεση για παιδική χρήση: το παιδί να καταλάβει ότι "βάφουμε μοοοοοόνο σε αυτόν τον τοίχο αγάπη μου, όχι σε όλο το σπίτι, έτσι;".  Αν αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό, έχει καλώς, αλλιώς να ετοιμάζω ποστ για DIY μπογιάντισμα με eco-paints...

3 σχόλια:

Olivia Gavrili είπε...

Εκπληκτική ανακάλυψη!!! Θα την εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο άντρας μου, ο οποίος -believe it or not- ζωγραφίζει στους τοίχους!!

Ανώνυμος είπε...

εντυπωσιακό δε λέω, αλλά είναι λιγότερο τοξικοί οι μαρκαδόροι από λίγη κιμωλία;;

ΤΤ

μπαμπάκα; είπε...

@TT
Σωστή σκέψη. Αργά ή γρήγορα οι μαρκαδόροι μπαίνουν στο μενού, είτε για να ζωγραφίζουν σε χαρτί είτε όχι.
Υπάρχουν στην αγορά μη-τοξικά προϊόντα, βασισμένα στο νερό.
Ανάλογα προϊόντα υπάρχουν και για ασπροπίνακα. Δες για παράδειγμα τα auspen στο http://www.ecosmartworld.com/features-benefits
Εμείς χρησιμοποιούμε και τα δύο. Και κιμωλίες και μαρκαδόρους water-based.