Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Σαβουάρ βιβρ για εκγυμοσύνη

Είχα αρχίσει να ξεχνάω τα στάδια της εγκυμοσύνης, πότε κάνεις "αυχενική διαφάνεια" πότε "Βήτα επιπέδου", να μετράω σε "εβδομάδες" κλπ. Τους τελευταίους μήνες όμως δύο συνάδελφοι στο γραφείο και μια κολλητή φίλη είναι έγκυες και έχουν ξαναζωντανέψει τις μνήμες της περιόδου της εγκυμοσύνης. 

Ήταν συναρπαστική φάση και αυτή...αν και η εγκυμοσύνη της marquise ήταν γενικά φυσιολογική, είχα πολύ αγωνία να πάνε όλα καλά με τη μητέρα και με το παιδί. Φαντάζομαι όταν θα έρθει η ώρα για τον δεύτερο γύρο, ότι θα είμαστε περισσότερο κουλ και θα ξέρουμε πάνω κάτω τι μας περιμένει. 

Ένυγουέη, ένα από τα πράγματα που μαθαίνει κανείς από την πρώτη του φορά είναι να αποκτήσει prego-etiquette - ή αλλιώς σαβουάρ βιβρ προς εγκύους.


www.misscellania.com

Σε αυτό το πνεύμα παραθέτω μερικά σημεία που χρήζουν προσοχής:

Απαγορευμένες ερωτήσεις προς μια έγκυο....
  • είσαι έγκυος; (αν είναι θα στο πει η ίδια)
  • πρέπει να έχεις σκάσει στο φαΐ
  • πω-πω, είσαι έτοιμη να εκραγείς από στιγμή σε στιγμή!
  • είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις δύδιμα;
  • να σου χαϊδεύω την κοιλίτσα για γούρι;
  • (να αγγίζεις/χαϊδεύεις κοιλιά χωρίς να ρωτάς)
  • πονάει η μέση σου; ναι κι εμένα με σφάζει τελευταία κάθε φορά που σηκώνομαι από το κρεβάτι...
  • περπατάς σαν πάπια!
  • έχω μια φίλη που γεννούσε 15 ώρες!
  • άντε καλέ, από πίσω είσαι μια χαρά!

Κινηθείτε σε αυτό το πλαίσιο και θα είστε ασφαλείς (και κύριοι!)!



ΥΓ.  Το ποστ αυτό είναι αφιερωμένο στον ταξιτζή που κατέβασε την έγκυο γυναίκα μου στον 7ο Αυγουστιάτικα στη μέση της Συγγρού, επειδή τον παρακάλεσε να σβήσει το τσιγάρο του.





5 σχόλια:

Olivia Gavrili είπε...

Τι μάλαξ! (ο ταξιτζής!)

Αληθινές και τόσο συνηθισμένες οι εκφράσεις! Έχω μαζέψει και εγώ ένα σωρό. Όταν με ξαναπιάσει η φάση θαψίματος (δεν θα αργήσει να μου την σπάσει κάποιος), θα τις βγάλω στην επιφάνεια.

Τι μάλαξ! (ξανά) (ο ταξιτζής)

Unknown είπε...

Σε παρακαλω πολυ babaka εκτος απο το σαβουαρ βιβρ για την "εκγυμοσυνη" να γραψεις και σαβουαρ βιβρ για την μετα "εκγυμοσυνη" οτι δεν λεμε συνεχεια αχ μωρε ιδιο ο αντρας σου το παιδι ιδιο..φτυστο...Γκρρρρ και οπως επισης εχω γεννησει ρε παιδια και δεν ειμαι ΞΑΝΑ εγκυος απλα η κοιλια μου θελει και αυτη τον χρονο της για να την κανει!!!Τι να κανω ειναι κοιλια με αποψη και οποτε θελει αυτη θα φυγει...
30 ημερων "χελωνα" που λεει και ο Φατσεας ποσα να αντεξω η διολια μανα...

LaMarquise είπε...

@Δανάη ( είμαστε και συνονόματες) - πρέπει να το δεχτουμε οτι το σαβουαρ βιβρ πριν, κατα την διαρκεια και μετα την εγκυμοσύνη δεν υφίσταται. Εγω μην βαλω μια πιο ριχτη μπλουζα ( 2 χρονια μετα παρακαλω) αρχιζουν τα "Μην μου πεις εγκυος ξανα?".

Διόνα είπε...

Εμένα το χειρότερό μου ήταν αυτό με το άγγιγμα στην κοιλιά! Όταν δεν είσαι έγκυος δεν διανοείται κανείς να στην ακουμπήσει! Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αλλάξει αυτό μετά, εξακολουθεί να είναι η κοιλιά μου :D

Unknown είπε...

@Συνονοματη Δαναη εσενα εχουν περασει και 2 χρονια και οκ αντε να πω οτι καπως τρωγετε να υποθεσουν οι "ξερολες" οτι εισαι εγκυος..εγω που γεννησα πριν απο ενα μηνα ποτε να προλαβω να ΞΑΝΑμεινω εγκυος η δολια???
Οποτε συμπεραινουμε 2 πραγματα 1ον οτι οι γυναικες ειμαστε μεταλλαγμενο ειδος και μενουμε εγκυες 1 βδομαδα αφου γεννησουμε και 2ον οτι δεν υφισταται ΓΕΝΙΚΩΣ και ΠΟΥΘΕΝΑ το σαβουαρ βιβρ...